ONE Championship: A New Era nabídla skvělou show
 s dvěma ex-šampiony UFC

ONE Championship: A New Era nabídla skvělou show
 s dvěma ex-šampiony UFC zdroj: Profimedia

Akce ONE Championship: A NEW ERA podtrhla vzestup už dříve zaběhlé značky a předvedla, že o kvalitní a zajímavé zápasy nebude nouze. 

Svěží vítr z asijské strany. Nejen UFC, ale i ONE Championship se dokáže postarat o pořádnou pozornost diváka.

Začněme asi největším překvapením a šokem, o které se 31. března v Tokiu postarala dvojice Timofey Nastyukhin - Eddie "The Undgerground King" Alvarez. Legenda UFC klecí a favorizovaný Alvarez nedostal ani jednu šanci dostat souboj na zem. Sprcha Nastyukhinových přesných úderů a kombinací ho odsoudila k tvrdému TKO už po čtyřech minutách boje v prvním kole.

Tymofey Nastyukhin - Eddie Alvarez zdroj: Profimedia Credits: ONE Championship Tymofey Nastyukhin - Eddie Alvarez

Další z legend americké soutěže Demetriouvi "Mighty Mouse" Johnsonovi čelil v kleci domácí japonský fighter Yuya "Little Piranha" Wakamatsu. Dvanáctinásobný šampion muší váhy z UFC Johnson měl v prvním kole co dělat. Wakamatsu, hnaný publikem, předváděl neskutečně agresivní defenzivu, kdy krom mnoha tvrdých úderů předvedl i několik perfektních úniků z téměř nemožných pozic na zemi. Ve druhém kole se mu však další z mnoha submissionů stal osudným a guillotine choke donutil odvážného Japonce k odklepání zápasu. Nicméně, mladý Japonec má před sebou asi slibnou kariéru, protože takhle Johnsona ještě nikdo nepoznamenal, ani v jeho dvou prohrách v kariéře.

Demetrious Johnson - Yuya Wakamatsu zdroj: Profimedia Credits: ONE Championship Demetrious Johnson - Yuya Wakamatsu

První z titulových zápasů nám nabídnul souboj Bibiana Fernandese v bantamové váze. Ve třetím kole filipínský borec Kevin Belingon počastoval brazilského bojovníka několika nepříjemnými údery lokty do zátylku, ze kterých se Fernandes hodně těžko zvedal. Během vynucené přestávky na ošetření byl Belington přes veliké protesty diskvalifikován kvůli použití nepovolené techniky. (Edit: Výsledek byl dnes anulován a oba borci se utkají znovu).

Kevin Belingon - Bibiano Fernandes zdroj: Profimedia Credits: ONE Championship Kevin Belingon - Bibiano Fernandes

Následovali obhájce titulu ve střední váze Aung La Nsang z Myanmaru a jeho vyzyvatel Japonec Ken Hasegawa. Po prvním kole, kde lítaly pěsti z obou stran a Hasegawa skončil po jednom z direktů na zemi, se ve druhém kole přesunula ofenzivní aktivita především na stranu La Nsanga a 20 sekund před koncem burmský zápasník tvrdým pravým hákem a několika údery na zemi Japonce ukončil. 

Aung La Nsang - Ken Hasegawa zdroj: Profimedia Credits: ONE Championship Aung La Nsang - Ken Hasegawa

Zápas o titul papírové váhy a jediný ženský titulový zápas obstaraly Jingnan Xiong z Číny a neporažená a populární Angela Lee z Kanady (a původem ze Singapuru). V prvních třech taktických kolech, se nestalo, krom jednoho takedownu ze strany Xiong, nic závažného. Čtvrté kolo přineslo jedinou změnu, že se obě dvě aktérky ocitly hned od začátku na zemi a dlouho z ní nevstaly. To nejspíš ale vzalo dech Lee, která v pátém kole tahala za kratší konec. Zápas vygradoval v čase 1:37 závěrečného kola, kdy Xiong trefila lowkickem Kanaďanku do nohy, čímž ji evidentně dost ublížila a několika dobře mířenými kombinovanými údery u pletiva první prohru Lee v kariéře dokonala. 

Angela Lee - Xiong Jingnan zdroj: Profimedia Credits: ONE Championship Angela Lee - Xiong Jingnan

V posledním, velice rychlém tituláku, se musel už v čase 2:34 poklonit Filipínec Eduard Folayang dalšímu domácímu zápasníkovi, legendárnímu submission specialistovi Shinyiovi Aokimu. Po vyrovnaném začátku dostal Aoki obhájce titulu v lehké váze Folayanga na zem a po krátkém souboji se povedl Japonci art-triangle choke, čímž Filipínce k odťukání nedonutil, ale nakonec ho uspal. Tím si vzal zpátky mistrovský pás, o který v minulém duelu přišel právě s Folayangou.  

Eduardo Folayang - Shinya Aoki zdroj: Profimedia Credits: ONE Championship Eduardo Folayang - Shinya Aoki

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články