Ve Stockholmu bojují poražení vyzyvatelé šampiona o setrvání na špici

Ve Stockholmu bojují poražení vyzyvatelé šampiona o setrvání na špici zdroj: Profimedia

Po minulém víkendu, ve kterém neproběhl žádný turnaj UFC, se nám blíží další zápasová sobota a tak přicházíme s naším obvyklým preview.

HLAVNÍ KARTA

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith

V hlavním zápasu večera se ve švédské metropoli proti sobě postaví zástupci absolutní špičky polotěžké váhy. Oba dva borce spojuje jejich poslední zápas, kdy oba podlehli jednomu z nejlepších bojovníků světa, Jonu Jonesovi. Gustafsson předtím posbíral dva vítězné zářezy, když porazil Jana Blachowicze a Glovera Texeiru. Pokud chce Švéd pomýšlet na titulový fight, musí Smithe bezpodmínečně porazit. Ani to mu ale tento zápas nezaručí, protože už s Jonesem prohrál dvakrát.

Smith by si výhrou mohl upevnit své postavení v žebříčku, v případě prohry se začne propadat a pro mnohé potvrdí, že jeho boj o titul byl jen souhrou okolností. Rodák z Nebrasky před Jonesem posbíral tři výhry v řadě, naposledy porazil Volkana Oezdemira, který měl původně na tomto turnaji také vystoupit, ale jak jsme v dnešním článku zmiňovali, kvůli Latifiho zranění turnaj přišel o klíčový souboj. Gustafsson se jeví jako mírný favorit a do karet mu hraje domácí prostředí, očekává se však tuhý boj o vrcholné pozice žebříčku.

Švéd technicky dominuje ve všech oblastech boje, ale mívá problémy s psychikou a záchvaty nejistoty a to i v oktagonu. Pokud je ale sebejistý, připomíná nezastavitelnou mašinu, ostatně, podívejte se sami na sestřih toho nejlepšího.

Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakic

Tento zápas je po zrušení duelu Oezdemir – Latifi nově určtený jako co-main fight. Britský veterán Manuwa sice porazil borce jako Corey Anderson a Ovince Saint Preux, teď mu však statistiky kazí tři prohry v řadě. Zvláště ta poslední byla hodně nepříjemná, Thiago Santos ho ve skvělém zápase tvrdě knockoutoval a Jimi se dlouho zvedal. Rakic po třech zápasech v UFC zůstává stále neporažený. Naposledy uštědřil hodně slušné TKO Devinu Clarkovi. Tohle pro něj bude zatím asi nejtěžší zápas, ale pokud ho zvládne, může vyzvat kohokoliv z TOP 10. Pro Manuwu by naopak prohra znamenala definitivní ústup ze slávy.

manuwa blachowicz Jimi Manuwa - Jan Blachowicz, UFC Fight Night 127 - Werdum vs. Volkov | zdroj: Profimedia

Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold

Amirkhani umí zápasy pořádně oživit, využívá proto především svůj dynamický styl boje, silné ruce a kvalitní grappling. V UFC už si zapsal jednu výhru TKO a jednu submisi. Poslední boj absolvoval před rokem a bylo to vítězné tažení proti Jasonu Knightovi. Mohl by mít také podporu v hledišti, protože pochází ze sousedního Finska. Fishgold je velice známý českým fanouškům, protože předvedl hodně atraktivní představení na pražské UFC a oslavil tím svojí první výhru v této nejslavnější organizaci, submisí ukončil Daniel Teymura na začátku druhého kola.

Damir Hadzovic vs. Christos Giagos

Hadzovic momentálně drží dvě výhry v řadě a vypadá to, že se v soutěži pomalu usazuje. Mohli jste ho také vidět na únorovém pražském UFC, kde porazil s TKO Marca Pola Reyese. Giagos se do UFC vrátil v roce 2018 po dvouleté pauza a do dnešního dne stačil do statistik zaznamenat jednu prohru submisí a jedno vítězství na body, kdy ve vyrovnaném zápase přetlačil na body Mizuta Hirotu.

Daniel Teymur vs. Sung Bin Jo

Zahajovací zápas hlavní karty. Domácí bojovník Daniel Teymur nastoupí do fightu s nelichotivou statistikou tří proher v řadě a bude dost možná bojovat o setrvání v UFC. Naposledy prohrál v pražském UFC, kde utrpěl submisi od Chrise Fishgolda, kterého jsme si pro tento večer také představovali. Uspět by mohli proti absolutnímu nováčkovi v organizaci Sung Bin Joovi. Ten přichází do UFC s devíti výhrami a žádnou porážkou. Ve své domovině, v Jižní Koreji, se prezentoval jako všestranný fighter, kdy dokázal několik zápasů vyhrát jak KO, tak submisí. Proti Teymurovi to ale bude něco úplně jiného a pro Bin Joa to bude velice obtížně měření sil.

PRELIM KARTA

Rostem Akman vs. Sergey Khandozhko

Tonya Evinger vs. Lina Lansberg

Steven Ray vs. Leonardo Santos

Nick Hein vs. Frank Camacho

Bea Malecki vs. Duda Santana

Devin Clark vs. Darko Stosic

Joel Alvarez vs. Danilo Belluardo

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články