„Zvažujeme žalobu na XFN," konstatuje Ondřej Novotný kvůli bizarnímu chování konkurence

„Zvažujeme žalobu na XFN," konstatuje Ondřej Novotný kvůli bizarnímu chování konkurence Ondřej Novotný | zdroj: Profimedia

XFN promuje turnaj s bojovníky konkurence a Novotný toho má už dost.

Zdá se to jako ohraná písnička, ale věci se stále mění. V případě české organizace XFN bohužel jenom k horšímu. Známé přísloví říká, že tonoucí se stébla chytá, v tomto případě ale nastávají pochyby, zda se dá vůbec hovořit o tonoucím, protože tohle vypadá spíš na téměř utopeného. Ke kritice kdysi obří české organizace se přidává čím dál tím víc lidí a přímou úměrou ubývá těch, kteří by se chtěli stavět na obranu.

Jedním z největších kritiků, logicky a především oprávněně, je šéf konkurenční organizace Oktagon Ondřej Novotný. Tomu jeho projekt šlape jako hodinky a on se pouze nestačí divit, co se u konkurence děje. Ve svém podcastu MMA letem světem například zmínil prapodivný prodej lístků na galavečer XFN, kvůli němuž dokonce zvažuje žalobu. Důvody vysvětluje zcela jasně a těžko s ním nesouhlasit.

„Pro mě je neskutečné, že v právním světě jsme v situaci, kdy je 27. května, 7. června se měl konat turnaj, který na 90 procent nebude, prodávají se na něj lístky... s plakátem, který je zavádějící a úmyslně klame spotřebitele. Tak to klobouk dolů. To samé před Ticketportalem. ... Tohle není žádný dobrý úmysl. Je to čistá snaha poškodit nás, poškodit svoje klienty, poškodit fanoušky. Je to klamání spotřebitele. Už měsíc víme, že tam nebude Klein, že tam nebude Muradov. Víme, že budou na jiném turnaji, ale přes to všechno se určitě nějaké lístky prodají. ... Tohle je klasický podvod." Celý díl letem světem si můžete prohlédnout zde, komentář o XFN začína zhruba v čase 27:25.

Těžko se Novotnému divit, že se rozohnil, když XFN skutečně promuje ještě tři dny před údajným konáním turnaje, na kterém má být Muradov. Jak jsme ale psali ten ve skutečnosti nastoupí za čtyři dny (!!!) v OKTAGON 12.

Do celé kauzy se pustil i slovenský raper Rytmus, který v prosinci ve vyprodané O2 aréně nastoupil proti Marpovi právě pod hlavičkou XFN. Ten už dříve prozradil, že právě vytváří dokument o celé své cestě na turnaj, kde naznačil, že odtajní zákulisí XFN a že budou lidé překvapeni ohledně praktik.

O tom, že XFN dluží kdekomu se ví dlouho a dluží také slovenské hvězdě. Petr Kareš, hlavní osoba XFN od toho ale dává ruce pryč, což sdělil pro server iSport.cz. „Z firmy, která Rytmusovi dluží, jsem byl odvolán již před třemi měsíci a nemám žádnou možnost ji ovlivňovat. Firma je plně ovládaná Janem Brčákem."

Zdroje:  http://isport.blesk.cz/ , Ondřej Novotný Instagram , tisková zpráva

Nejnovější články